Продължават изследванията за COVID-19 в детската градина в Сливо поле

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Детската градина в Сливо поле се подготвя да отвори отново врати. Тя беше затворена през миналата седмица, след като 6 души от персонала й бяха диагностицирани с COVID-19. Всички останали служители, както и децата, които я посещават, са поставени под карантина, която изтича следващата седмица.

От петък миналата седмица до момента в Сливо поле са установени 17 случая на COVID-19 на хора на възраст между 5 и 70 гдодини. В детската градина случаите са 13 - 9 служители и 4 деца.

"Ситуацията е тревожна", каза пред БНТ кметът на община Сливо поле Валентин Анатасов. Със специалисти от РЗИ е направена проверка на работата на градината и взетите мерки преди заразата. До този момент не са намерени грешки в организацията на работата.

Хората с положителни проби са карантинирани, направени са списъци. Зам.-кметът Михаил Чиликов обясни, че на територията на общината има 91 души под карантина. Изследвани са всички служители на детската градина. Всечки се чувстват добре, увери Чиликов. Продължават изследанията на яслените групи.

Детските градини са запасени с всички необходимо за дезинфекция. В съботните и неделните дни минава кола, която дезинфекцира външните части като градинки и пакинги.

Няма открит коронавирус в други детски градини в общината. Взимат се много сериозни мерки.