Второ ОУ в Благоевград се готви да посрещне новата учебна година със засилени противоепидимечини мерки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В условията на коронавирусната пандемия учебната година започва с нови правила и мерки, които ще трябва да спазват учители, ученици и родители. Във Второ основно училище в Благоевград учебната година ще бъде открита официално, с програма, с химна. Ще присъстват само учениците от първи клас.

След това ще бъде направен график и следващите класове ще посетят училището малко по-късно, за да вземат своя разпис за следващия учебен ден.

Директорът на училището Милена Кавачева каза пред БНТ, че имат намерение да отворят двата входа на училището. Учениците ще влизат от едната врата и ще излизат от другата. Големите ученици ще започват малко по-рано училище, за да не се засичат с първолаците. В края на учебния ден първи клас ще излиза през аварийния вход.

Подготвена е малка стаичка за изолиране на деца със симптоми. Има достатъчно хигиентистки, водят се преговори и за охрана, която да не допуска външни лица. В сградата на училището ще се допускат само родители на деца със затруднения. За останалите ще бъде определена зона за родители, в която да чакат децата си.