Проф. Стефка Петрова: Имунната система много се влияе от храненето

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Храната може да помогне срещу пролетната умора, защото имунната система, включително и нашата устойчивост към covid-19, много се влияят от храненето, това каза в "Денят започва с Георги Любенов" специалистът по хранене и диететика проф. Стефка Петрова.

Тя отбеляза, че няма определена храна, която да пази от коронавирус. Витамин Д обаче е много нужен и липсата му увеличава нашата чувствителност към всички инфекции. Едно балансирано, здравословно хранене е база за добър имунитет, подчерта проф. Петрова.

Важното е да нямаме дефицити. Хората, които гладуват или са на драстични диети, са с по-висок риск от всички инфекции, допълни тя.

Проф. Петрова препоръча употребата на пресни сезонни плодове и зеленчуци.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад