Радостин Василев: Не мога да кажа дали "Продължаваме промяната" е партньор, от тях чуваме само популистки слова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В момента не мога да кажа, дали "Продължаваме промяната" е партньор, защото цяла България не е видяла една политическа мярка от тях. От тях чуваме само слова, които са популистки.

Това заяви в "Денят започва" Радостин Василев от "Има такъв народ". Според него не е проблем, че ИТН засега остават встрани от сметките за коалиционен партнор на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Изправи се. БГ! Ние идваме!".

"Не е проблем, че не ни споменават, въпросът е ние кого ще споменаваме за наш коалиционен партньор", допълни той.

Василев смята, че тези партии ще останат след тях в класирането. "Коалиция с ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна, независимо дали те се извинят, както казват г-н Петков и г-н Василев, такава коалиция е невъзможна. Ние имаме много ясна политика във всички сектори на държавата, не разчитаме само на говорене за антикорупция, против корупцията и така пионерски лозунги и това кара тези политически субеткти да не бързат с желанието си да се обявят за евентуален коалиционен партньор с нас. А и при нас има така нар. политическа всеядност", коментира още Василев.

Той допълни, че ИТН са доказали в два парламента, че политическата всеядност и задкулисието в политиката, договарянето на 121 депутати с цената на всичко е грешно, и сега ще останат последователни.

Василев обясни, че още миналия път са поставили принципни условия за политики, но за съжаление от другата страна са поставили условия за влияние. По думите му ако се наложи от "Има такъв народ" да предложат кабинет отново, тогава диалогичността им ще бъде на по-високо ниво.

"Готвим се за още, още, и още - сигурно обвинения, притискания, но в същото време сме наясно, че правителство този път трябва да има и наистина се надявам всички извън кръга ГЕРБ - ДПС да имат повече от 120 депутати и да постигнат споразумение по политики", каза Василев.

Той коментира и връщането на Делян Пеевски в политиката като настъпване на задкулисието - "едно арогантно показно отношение от ДПС спрямо обществото". Според него кандидатурата на Мустафа Карадайъ е директна атака срещу Румен Радев.

 

Василев коментира и преизбирането на Борислав Михайлов начело на БФС.


"Ако имаше проверка на кворума непосредствено преди гласуването и тя показваше 480 делегата, а не 483, тогава щяха да стигат 241 гласа. Оттук нататък зависи от действията на лицата, които ще оспорват, защото има недопуснати клубове, всеки от тях има право да жали този конгрес, но си мисля, че ще се стигне до нов избор на президент", каза Василев.

"Хаосът го създава това ръководство на БФС, което буквално ликвидира българския футбол. Ако бях министър, и всичко това се случваше във футболния съюз, нямаше да бъде далеч да отнема лиценза на тази спортна федерация", заяви още той.  


Вижте целия разговор във видеото.