Републиканци и демократи гласуват на първичните избори - коментар на Стефан Тафров и Огнян Дъскарев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Съединените щати 15 щата гласуваха на т. нар. "супер вторник" - ключов ден в надпреварата за Белия дом. Джо Байдън и Доналд Тръмп се очертават като победители в първичните избори за номинациите съответно на Демократическата и Републиканската партия.

“Още преди този "супер вторник" беше ясно, че през ноември един срещу друг ще се изправят Доналд Тръмп и Джо Байдън. Така че нямаше никаква интрига. Донякъде е изненада победата на Ники Хейли във Върмонт, но това е дребен детайл. Нямаше никаква интрига и не беше интересно да се гледа” , коментира в “Денят започва” дипломатът Стефан Тафров.

Интересното сега е колко бързо Ники Хейли ще оттегли кандидатурата си, отбеляза той и допълни:

“Изглежда антуражът на Тръмп го съветва да смекчи тона нея и той в речта си този нощ не спомена името изобщо нейното име, което е известно подобрение… Интригата е какво ще направи Хейли, защото може да облекчи задачата на Тръмп. И Байдън, и Тръмп произнесоха речи като за общи избори, а не като за първични избори, като Тръмп беше изключително негативен, мрачен в изказа си. Байдън непрекъснато говореше за опасността за Америка, която представлява завръщането на Тръмп.”

Според журналиста и международен наблюдател Огнян Дъскарев съдебните дела срещу Тръмп работят в негова полза.

“В момента американското правосъдие е пред изпитание, защото за пръв път в американската история след войната действащият президент се опитва да острани най-опасния си съперник, всъщност единствения опасен противник от президенската надпревара от съда”, подчерта той.

Какво още казаха коментаторите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад