Росен Костурков, ПП: Да се отива на избори не е най-доброто нещо, което ще се случи на държавата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Да се отива на избори не е най-доброто нещо, което ще се случи на държавата. Това заяви в "Денят започва" депутатът Росен Костурков от ПП.

Относно експулсирането на 70 руски дипломати от страната ни той коментира: „Разработката не върви от един ден. Това са 70 служители на руските мисии в България, които според службите са се занимали с неприсъща за тях дейност. Защо сега - сега е излязла разработка - не го обвързвам по никакъв начин с политическата обстановка в страната“.

Костурков не изключва Руското посолство "да се е намесвало във вътрешната политика на България", но решението за изгонването на дипломатите не се взима от премиера или МС.

„Нямаме нищо против Русия. Аз съм може би най-големият русофил, който познавам. Харесваме руската държава, ние сме им дали азбуката, аз лично харесвам руската култура, но когато си обявен като вражеска държава по времето на един военен конфликт и когато има видно нарушение на Виенската конвенция, тоест няма паритет, вчерашното решение изглежда логично“, каза депутатът от ПП.

Костурков добави: „Не мисля, че има нарушение на конституцията. Президентът не би трябвало да има отношение по темата. В отсъствието на външен министър има назначен заместник, който изпълнява нейните функции. той потвърди, че решението не е консултирано в МС“.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад