Тази вечер: Емблематични лица на БНТ представят "Махалото на прехода"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БНТ представя новата документална поредица в три епизода "Махалото на прехода". Тематичните филми, чиито автори са емблематичните журналисти от обществената телевизия Надя Обретенова, Аделина Радева и Георги Милков, ще бъдат излъчени в три поредни среди – на 29 юни, на 6 юли и на 13 юли – от 21:00 ч. по БНТ 1. Всеки един от филмите разглежда различни аспекти на прехода през последните три десетилетия.

Първият епизод от документалната поредица „Махалото на прехода“ е проектът на Надя Обретенова и режисьора Николай Тодоров – „Взривяването на системата“. Филмът обхваща периода 1997-2007 година, а пред камерата на екипа застават президентите Петър Стоянов и Георги Първанов.

Документалната лента показва ключовите вътрешнополитически решения на трите правителства, управлявали България в периода, както и важните събития, белязали тези 10 години – в икономиката, социалния живот, здравеопазването и образованието.

Един от запомнящите се моменти е събарянето на Мавзолея на Георги Димитров в София. За разрушаването на този символ на тоталитарната власт във филма свидетелства бившият директор на служба КОС в МВР – Венцислав Рангелов.

Повече подробности за филма вижте от гостуването на Надя Обретенова в "Денят започва" по БНТ.

Гледайте „Взривяването на системата“ на 29 юни от 21:00 ч. по БНТ 1!

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад