След поредната тежка катастрофа в Кресненското дефиле: Как да се гарантира безопасността в участъка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Кресненското дефиле взе още две жертви през вчерашния ден. Двама мъже загинаха при тежка катастрофа, а още пет души, между които и деца, пострадаха. Точната причина за инцидента с ТИР, микробус и лека кола все още не е ясна, но се предполага, че става въпрос за неправилно изпреварване.

Вече цял месец изпреварването в началото на Кресненското дефиле - мястото на катастрофата, е напълно забранено, а скоростта е ограничена до 50 км/ч.

“Колкото и маркировки и колчета да слагаме по този път, докато не почистим растителността, така че да отворим нормална видимост и не създадем условия, така че да не се изпреварва, когато не трябва, такива инциденти ще се случват”, каза за “Денят започва” Диана Русинова - експерт по пътна безопасност.

За нея решението на проблема в Кресненското дефиле е да се изгради пътя колкото се може по-бързо.

Пътният експерт Георги Бързаков ограничението от 50 км/ч по-скоро създава проблеми в този пътен участък, защото води до големи тапи и неправилно изпреварване. Ниската скорост изнервя шофьорите, затова ако ограничението на скоростта е 70 км/ч, те много повече ще се замислят дали да изпреварват, допълни той.

Още подробности вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад