ВМЗ-Сопот с отговор към Нинова: Лъжа е, че е спряна сделка за износ на оръжия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бившият председател на Съвета на директорите във "ВМЗ-Сопот" ЕАД Никола Стоянов определи като лъжа изнесената информация от вицепремиера Корнелия Нинова за износа на оръжие за Украйна. В сутрешния блок "Денят започва" той заяви, че оповестяването на конфиденциална информация е недопустима постъпка.

Стоянов беше категоричен, че цитираната от Нинова информация за оръжейна сделка, няма нищо общо със служебното правителство. Голям американски партньор, с който ВМЗ-Сопот работи от 15 години, е изпратил писмо за промяна в дестинацията за износ на оръжие. Това се случва към 28 януари, когато военните действия в Украйна не са започнали, обясни той.

"След искането на нашия партньор, ние веднага информираме всички, не продаваме краставици... Има си процедури, има служби, които решават. Аз лично съм информирал началника на кабинета на г-жа Нинова за тази промяна. Ние не ги решаваме тези неща. Лъжа е, че тя е спряла тази сделка, защото тя не е спряна. Тази сделка се осъществи, стоката е изнесена отдавна. Не мога да ви кажа през коя страна, защото това е конфиденциална информация", допълни Стоянов.

По думите му Корнелия Нинова е съсипала ВМЗ, а сега се опитва да съсипе и целия ВПК "с този шум, който вдига". За него има манипулация на данните.

"След нейните назначения ВМЗ не работи, договорите не се изпълняват, фирми вече обмислят да си изтеглят авансите си", описа Стоянов състоянието на завода и допълни, че се назначават "партийни калинки".

Какво още коментира Никола Стоянов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад