Росен Желязков: Задачата ни е да възстановим ефективното управление

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС представи структурата на проектоправителството.

"Предложеният от мен състав на правителството има основната задача да възстанови ефективното управление, за да се преодолеят следните поне три дефицита - дефицит на доверието и легитимността, дефицит на целеполагането и целепостигането, дефицит на правоприлагането", каза Желязков.

"Средно през последните три години в България се провеждат избори на всеки 6 месеца. Обществото вече стана апатично и няма доверие вече да дава доверие. Това довежда до липса на интерес от избирателите и гласуване само от твърдите ядра", допълни той.

"Пътят на единението е труден, аз предлагам сформиране на правителство с ясен политически мандат. Представих структура и състав без осигурено мнозинство - като правителство на малцинството с политика към наваксване на загубеното време. Ще го постигнем заедно с модернизация, дигитализация, повишаване на производителността на труда, дигитализация и като инструмент на публичните процеси, намаляване на административната и корупционната тежест, ще насочим политиките си и към връзка на образование и пазар на труда."
Вижте цялото изказване на кандидат-премиера Росен Желязков във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад