Вежди Рашидов - председател на 48-ото Народно събрание

Вежди Рашидов - председател на 48-ото Народно събрание
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ден трети на първото заседание на парламента в опит да бъде избран председател. Въпреки отстъпките на първите две политически сили ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната" формула не беше намерена, кандидатура не беше гласувана.

След като два дни депутатите направиха неуспешни опити за избор на председател. Партиите на няколко пъти се събираха на председателски съвети, но единственото постигнато на тях беше успокояване на тона на разговорите.

В течение на деня ГЕРБ-СДС оттегли своя кандидат Росен Желязков от надпреварата, но и това не реши кризата. „Възраждане" също оттеглиха номинацията на Петър Петров. В емоционална реч Вежди Рашидов оттегли номинацията си.

Тогава лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви от парламентарната трибуна, че партията ѝ отново номинира Кристиан Вигенин. ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната" решиха да не издигат други кандидатури за поста. От "Възраждане" предложиха Цвета Рангелова, а от ДПС продължават да стоят зад кандидатурата на Йордан Цонев.

Така беше обявена дълга почивка и днес - 21 октомври, в 10:00 часа обсъждането на кандидатите продължава за трети календарен ден.

Следете със специалното студио на БНТ всичко най-важно през третия ден от избора на председател на Народното събрание и коментара на журналиста Валерия Велева - главен редактор на Епицентър.бг, и политолозите Страхил Делийски, Георги Киряков и Стойчо Стойчев!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад