Вежди Рашидов е избран за председател на 48-ото Народно събрание

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вежди Рашидов е избран за председател на 48-ото Народно събрание със 139 гласа "за", против "73" и "въздържали се" 27. 

"Номинирам от мнозинството от Председателския съвет, от името на ГЕРБ, БСП, ДПС и "Български възход" издигаме номинацията на Вежди Рашидов за председател на НС", заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Обмислихме на последния председателски съвет дори по предложение на ПП да не издигнем ние номинация, но не беше прието", каза Христо Иванов от "Демократична България".

"Ще трябва да сложа на кантар - кое е по-важно - моята личност или българското общество, четвърти ден би било престъпление", обяви Вежди Рашидов.

"Не очаквахме номинацията да дойде от БСП, искаме да обсъдим как да гласуваме в нашата парламентарна група", заяви Кирил Петков.

Кирил Петков и Асен Василев от "Продължаваме Промяната" поискаха 15 минути почивка.

От "Възраждане" отново издигнаха кандидатурата на Цвета Рангелова.

"Някои народни представители изобщо не искат да има Народно събрание, най-вероятно няма да бъде дълъг животът на това Народно събрание", допълни Мустафа Карадайъ от ДПС.

При първото гласуване отново никой от кандидатите не получи необходимата по Конституция подкрепа. След това лидерите се събраха на председателски съвет, но и след него не беше съобщено за напредък по темата, последва втори председателски съвет, след която за пореден път депутатите влязоха в залата.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад