Ще бъде ли затворен Спешният център в Бобов дол?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Община Бобов дол от години няма болница. На път е да остане и без Спешен център. Помещенията, в които се разполага той, са обявени на търг за продажба. 

За да се намери решение на проблема, председателят на общинския съвет в Бобов дол Елеонора Христова свиква извънредно заседание, на което общината да получи разрешение за участие в търга. Ако Центърът бъде продаден и друга сграда в града няма, това ознаава, че жителите на община Бобов дол, които са около 9000 души, ще останат без спешна медицинска помощ.

Ситуацията коментираха за "Денят започва" кметът Елза Величкова, председателят на общинския съвет в Бобов дол Елеонора Христова и д-р Денчо Димитров, завеждащ филиал за спешна помощ - Бобов дол.

Д-р Димитров е разбрал за продажбата от негов служител, обявата е била на входа на бившата болница, не бил уведомен никой от спешната служба.   

"Казусът е и интересен, и грозен, защото това е едно звено, което осигурява медицинската помощ в обшината, като изключим 2-3 лични лекари и би трябвало поне да бъдем уведомени", коментира д-р Димитров. 

Според кмета Величкова до този казус се е стигнало още когато е била затворена болницата, с имуществото на която в момента се разпорежда синдик и той разпродава имуществото на болницата и помещенията на Спешна помощ попадат в списъка за продажба. 

"В общината се получи такова писмо преди един-два дни от синдика и това, което можеше да се направи е спешно с председателя на общинския съвет да реагираме и да свикаме извънредна общинска сесия, за да може общината да участва в търга", заяви кметът Елза Величкова. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад