Скандалът с подправяните оценки в ЮЗУ продължава

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През последните месеци Югозападният университет е в центъра на скандал. Има обвинения за недействителни оценки, а оттам и недействителни дипломи и нездрави и некоректни практики. При проверки Министерството на образованието е констатирало над 100 нарушения.

Пръв за това открехна вратата доц. д-р Стефан Дечев - преподавател в НБУ и бивш преподавател в Югозападния университет.

"Разбрах за това, което се случва към есента на 2023 година. Отнеми много месеци да направя нужните справки и да установя броя на внесе оценки в главната книга, в които разпознавам, че подписът не е мой, а изпитите, за които се твърди, че са били положени, не са положени. Трябваше ми много време, за да документирам тези случаи и да изпратя 26 фотографии за 16 случая", заяви той в студиото на "Денят започва".

Доц. Дечев обясни, че неговият сигнал е бил само за оценки в специалността "История", но министерска проверка е имало и в специалността "Право", където са излезли на светло факти за съкратеното обучение. 

В студиото на "Денят започва" историкът показа подправен, според него, протокол, който е представен при проверката - нещо, което отриче Антоанела Ванева, инспектор "Учебен отдел" в ЮЗУ.

"Аз работя в този кабинет, който иска да запечата доц. Дечев. Работя тук повече от 23 години и не мога да допусна, че има преподавател с по-дълъг от моя стаж, няма никаква представа от това как се води учебна документация и как може тя да бъде фалшифицирана", заяви още тя.

Още вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад