След вота 2 в 1: Равносметки и изводи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на “Избори 2 в 1: Резултатът” гостуваха политологът Калоян Велчев, икономическият експерт Ваня Григорова, журналистът Петър Волгин, социалният антрополог доц. Харалан Александров и социологът Андрей Райчев.

За Калоян Велчев новината на вечерта е изборният резултат на “Продължаваме промяната”.

“Ако можем да говорим за управление в рамките на следващия парламент, то ще се формира около формацията на Кирил Петков и Асен Василев. Ще се наложи то да е вариант на широка коалиция, която, може би, ще включва всички партии, попаднали в парламента, но без ГЕРБ и ДПС”, каза още той.

Според Ваня Григорова има шанс за съставяне на правителство.

“Най-малкото, защото формацията “Продължаваме промяната” е доста всеядна и диалогична в същото време”, отбеляза тя.

Склонен съм да мисля, че правителство ще се състави, каза Петър Волгин и уточни, че за него не това е най-важният въпрос.

“Това е въпрос, който ме изпълва с дълбок песимизъм и с дълбока тъга - това е фактът, че голяма част от българските избиратели решиха, че ще им помогне да излязат от този батак, в които се намират, една партия, която е съставена на видния пиарски принцип, че трябва да говорим това, което трябва, а какво правим няма значение”, допълни той.

По думите на Андрей Райчев откритото и усмихнато поведение на Кирил Петков и Асен Василев е било печелившо.

“От друга страна, трябва да си дадем сметка, че те не са произвели нито един глас повече за протестерите като цяло - те просто са преразпределили в своя полза протестерските и бесепарските гласове. Това е тайната на техния успех”, допълни той.

Всмукването на електората на протесните партии води до много ясен лидер в пространството на промяната, реагира Харалан Александров.

“Това очевидно са хора с много ясен прогресистки дневен ред, с готов набор от решения и отговори, които винаги имат под ръка за всеки въпрос, който им се задава… В момента имат много добър старт, за да покажат какво могат”, обобщи той.

 

Какво още казаха гостите в студиото на предаването вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад