Станислав Анастасов, ДПС: Разговорът за миналото не трябва да пречи на разговора за бъдещето с РСМ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"На фона на разразилата се криза с цените на енергийните ресурси много хора се опитват да правят спекулации. Виждаме, че за съжаление в невъзможността на българското правителство да се справи със ситуацията, търси различни изходи. Не изключваме в тази ситуация да се намесят спекуланти, тъй като кризата дава тези възможности, заяви зам-председателят на ДПС Станислав Анастасов в студиото на "Говори сега".

Според него мораториумът върху цените на парното, тока и водата е грешка, а след шест месеца, когато ЕС вече е направил необходимите реформи, не се знае в какво състояние ще се намира България.

ДПС ще участва в Консултативния съвет за национална сигурност утре. Темата РСМ е важна за ДПС още от 90-те години, а членството на Западните Балкани в НАТО и ЕС е приоритет за партията, обясни зам.председателят.

Знаем, че историческият въпрос е важен, но разговорът за миналото, не трябва да пречи на разговора за бъдещето. ще видим каква конкретика се поставя там, както знаете, КСНС е един затворен формат, който поне в миналото, говоря преди този президент завършваше в повечето случаи с консенсус. Надявам се и този да излезе с едно консенсусно решение какво да правим и как България да продължи напред

Договорът за приятелство и добросъседство трябва да бъде спазен, но като че ли забравяме колко много инструменти има България в рамките на преговорния процес да спира, блокира и да дава вето, подчерта той.

"Не очаквайте ДПС за води по-различна вътрешна политика от тази, която води България", категоричен е Анастасов.

Не е изключено по време на преговорния процес да бъде използвано вето, а България има достатъчно инструменти, с които да гарантира спазването на клаузите по Договора.

ЕС може само да помогне в преговорите, но основната роля е на България и Република Северна Македония да възстановят конструктивния разговор помежду си, смята Анастасов.

"Интересно е защо КСНС се събира сега и защо на тази тема, която е повече от една година на европейската сцена и на българската политика", допълни той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад