Станислав Балабанов, ИТН: Ще питаме българските граждани имат ли желание да бъде свикано Велико народно събрание

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Има такъв народ" иска референдум за президентска република.

"Всъщност кое е по-важното - политически лидери, кмоито са доказали в историята, че са неспособни да управляват и пример за това е последният 48-ят парламент, който беше тотално провален, или възможността по най-демократичния път да попитаме българските граждани дали искат такава промяна, защото ние спазихме абсолютно закона по отношението на изграждането на въпроса", каза в"Денят започва с Георги Любенов", Станислав Балабанов от "Има такъв народ".  

И подчерта, че ще питат българските граждани искат ли и имат ли желание да бъде свикано Велико народно събрание, което да отвори процедурата по промяна на конституцията.

Балабанов смята, че както през 1990-та година бяха избрани 400 депутати за Велико народно събрание, това е възможно и сега. Уточни, че по конституция този въпрос първо е от компетенцията на обикновеното Народно събрание и ако българските граждани кажат "да", пътят е такъв, че обикновеното НС ще се разпусне и ще идем към Велико народно събрание, което ще отвори пътя за промяна на конституцията и там вече може да се смени държавното устройство и България да стане президентска република.

Той цитира и инициирано от тях социологическо проучване на международна агенция, според което е изключително високо доверието в президентската институция - над 60% доверие, респективно най-ниско доверие в парламента - 12%.

Какво още каза Балабанов, какви са очакванията на ИТН за предстоящите избори и позицията им по горещата тема "Северна Македония" вижте във видеото.


 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад