Стефан Тафров: България има интерес Република Северна Македония да бъде част от ЕС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Историята няма как да не е част от преговорната рамка с Република Северна Македония. Това каза историкът проф. Пламен Павлов.

Макар че никога от България не е имало фетишизиране на историята. В крайна сметка говорим за преодоляване на езика на омразата, за тържество на историческата истина и край на манипулациите.

Що се отнася до изпуснатите нерви на премиера Ковачевски, мисля, че те отново са част от междуличностни, вътрешнополитически борби, които пречат на присъединяването на Република Северна Македония към европейското семейство, добави историкът.

Ако вчерашният проект за решение, гласуван в Комисията по външна политика, който беше предложен от Демократична България, мине и в пленарна зала, това ще развърже ръцете на правителството да даде зелена светлина за започване на преговорите както с Републка Северна Македония, така и с Албания. Това каза дипломатът Стефан Тафров.

Разделянето на Северна Македония и Албания в преговорния процес би поставило югозападната ни съседка в опасна зависимост и близост от Русия и нейния основен съюзник на Балканите Сърбия, обясни Тафров.

Той е категоричен, че България има интерес Република Северна Македония да бъде част от ЕС.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад