Свиленски: БСП ще се въздържи при гласуването на номинацията на Росен Желязков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

БСП ще се въздържи при гласуването на номинацията на Росен Желязков за председател на 49-ото Народно събрание, както и при гласуването на другите обявени кандидатури - на Петър Петров от "Възраждане" и на Никола Минчев, ако евентуално бъде издигнат от ПП-ДБ.

Това коментира пред БНТ Георги Свиленски от социалистическата партия. Той изрази притеснение, че ще се повтори сценарият от 48-ото Народно събрание за избор на председател на парламента и вероятно отново ще се стигне до фигурата на Вежди Рашидов.

"Зачитаме правото на най-голямата парламентарна група да номинира кандидат за председател, но техен ангажимент е да намерят подкрепя за тази кандидатура. За съжаление, както и преди, такава подкрепа не беше търсена и като не търсиш подкрепа, не можеш да намериш мнозинство. Не виждам желание за търсене на подкрепа за избор на председател - напротив - поставят се ултиматуми, условия - или-или, така че не очаквам да бъде потърсена такава подкрепа, съответно не очаквайте и ние да си променяме позицията. Притесненията ми от това, което виждам до момента, са че вероятно отново ще прибегнем до услугите на Вежди Рашидов", каза той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад