Търговските вериги магазини искат да отворят на 12 април

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Искаме равнопоставеност на пазара, искаме отпадане на данък сгради и такси смет за периода на затварянето, искаме отпадане на корпоративния данък за 2021 г." - това заяви Аксиния Баева- зам.председател на Българска Ритейл Асоциация и изп.директор на магазин за спортни стоки. "Най-много ни притеснява това, че не работим. Имаме огромни разходи за служители, оборудване, маркетинг, а не работим. Членовете на Ритейл Асоциацията имаме загуби от 100 милиона лева при първото затваряне от три месеца миналата година".


"Ситуацията с персонала е много тежка, тъй като бяхме разигравани, особено в началото на третия локдаун, бяхме изключително разигравани с това "отвори-затвори", имате право-нямате право". Служителите в момента са в неплатен отпуск по програмата "Запази ме", където се надяваме да бъде малко по-динамично изплащането на тези помощи", каза още Баева.

 

Тя допълни, че големите търговски вериги за нехранителни стоки осигуряват върху пълното възнаграждение над 300 000 служители в цялата страна.

Баева заяви, че не биха искали да се стига до протести, защото те са диалогични - пишат писма, търсят срещи, комуникация, дават предложения за обективни мерки.Но ако не бъдат чути - ще си потърсят правата с протест.

 

Още по темата вижте във видеото.

Акценти