Тома Биков: Кой ще бъде премиер, ще бъде обсъдено с останалите политически партии

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Кой ще бъде премиер ще бъде обсъдено с останалите политически партии. За Борисов не е самоцел да бъде министър-председател. Нормално е лидерът на спечелилата партия да бъде премиер, но в момента не се намираме в нормална ситуация."

Това заяви в "Денят започва" Тома Биков от ГЕРБ.

 

По думите му ГЕРБ има готовност да предложи структура и състав на правителство, както и дългосрочна програма за управление.

 

"Предстои да се реши кой ще бъде в преговорния екип. Имаме готовност за правителство с политици, но и с неполитически лица. Не на всяка цена искаме да бъде в управлението. Със сигурност ни трябват поне 121 депутати. Готови сме да проведем разговори с всички, да се съобразим с част от техните предложения", коментира Тома Биков.

 

Според него дали ГЕРБ ще управлява зависи от останалите политически сили.

"Това, че една партия няма да може да управлява, не прави победата ѝ по-малка. Ние сме готови да бъдем и в ролята на опозиция. Не виждам да има разговори в момента, преговори, няма дори спекулация за евентуален министър-председател, очевидно е, че таза тежест ще падне върху партията на Трифонов", каза още Тома Биков.

Той бе категоричен, че няма да има служебно правителство и призова президентът Румен Радев да събере първите три политически сили.

Цялото интервю вижте във видеото.

Акценти