Татяна Дончева: Връщането на двуполюсния модел е решението на кризите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За мен трябва да се седне на масата на преговорите с "Газпром", но не бих натрапвала мнението си, защото за голяма част от колегите ми в политиката това е ерес. Смятам, че въпросът с доставките на газ трябва да бъде решен по-практично, това заяви в "Денят започва" председателят на "Движение 21" Татяна Дончева.

Тя коментира темата за това дали служебното правителство трябва да прави ревизия на предишното, като подчерта, че ще стане неминуемо. По думите ѝ "при конфронтационните отношения между Румен Радев и Кирил Петков и компания и между Румен Радев и Корнелия Нинова това става неизбежно."

Очерта, че първото направено е да се изнесат пред обществото лъжите за газа. Обясни, че при предстоящата предизборна кампания ще бъдат изнесени факти, без да бъде направена дълбока ревизия.

По отношение на парламентарната дейност на 47-то НС Дончева е категорична, че е извършвана от лаици. "Държавната администрация е с много смъкнат капацитет, благодарение на 12-те години управление на ГЕРБ. По принцип най-добре е законопроекти да се правят в държавната администрация, защото това е дейност по създаване на нормативен акт, където експертите и специалистите в същинската дейност имат много голяма роля. Освен това в министерствата се открояват проблемите, които съществуват в дадена дейност и които трябва да бъдат законодателно решени", открои Дончева.

Според нея решението на кризите е връщането към двуполюсния модел.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад