Теменужка Петкова: Ние сме подкрепили правителството, но участие с министри нямаме

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес повече отвсякога България има нужда от редовно правителство и от работещ парламент. Предизвикателствата, които стоят пред нас са много и са много сериозни. Ето защо считам, че това, което вчера беше гласувано като решение от наша страна е единственото възможно към този момент правилно решение, коментира в "Денят започва" депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

"Ние сме парламентарна република и няма нищо по-естествено от това страната да се управлява от правителство, излъчено от парламентарно представените политически сили, за които българските граждани са дали своя глас, а не да се управлява от правителства, зад които не стои изборът на българските граждани", допълни тя.

Уточни, че от самато начало на разговорите между двете коалиции, ГЕРБ-СДС са държали правителството да е изцяло експертно, нещо, в което са били напълно подкрепяни и от "Демократична България". "Продължаваме промяната" обаче са настоявали в кабинета да има политически фигури и това е факт. Към този момент в правителството представител на ГЕРБ е единствено вицепремиерът Мария Габриел, която в следващите 9 месеца ще бъде ротационен премиер.

"Ние сме подкрепили правителството, но участие с министри нямаме", отбеляза Петкова.

Тя е категорична, че независимо от този факт, депутатите от ГЕРБ-СДС ще наблюдават внимателно работата на кабинета, контролът ще бъде повсеместен и ще реагират светкавично, ако нещо в управлението му противоречи на обявените при сформирането му намерения.

Петкова коментира и подкрепата на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета "Денков - Габриел" като подчерта, че е важно да се състави конституционно мнозинство.

"Що се отнася до конституционното мнозинство, това е безспорно много важна стъпка към решаването на сериозни проблеми в страната, а именно - проблеми, свързани с правосъдната система. Решението на тези проблеми минава през промяна в Конституцията. За тази промяна в Конституцията е необходима определена подкрепа. Тя трябва да бъде търсена в рамките на всички парламентарно представени сили. И няма нишо нелогично в това да се търси подкрепата и от ДПС", коментира тя.


Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад