Термокамери ще измерват температурата на учениците от столичното 51-во училище

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Със старта на учебната година и Районните здравни инспекции в страната ще следят стриктно спазват ли се препоръките предписани от Министерството на Здравеопазването и МОН за учебния процес в условията на COVID-19.

На входа на столичното 51-во училище на входа има дезинфектант и тетрадка, в която се вписва всеки, който влиза. Пред БНТ зам.-директорът Веселин Стефанов увери, че са напълно готови да посрещнат учениците в тази обстановка. Учиниците ще влизат през два входа. Училището е оборудвано с термокамери, които показват температурата на всеки и може да се установи, ако някой има начални симптоми.

Експертът от РЗИ Десислава Драганчева обясни, чи има стриктни изисквания към училищата. Контролът ще е на случаен принцип, без предварително уведомяване, насочен при постъпили сигнали. Ще се следват основните общи принципи на Министерство на образованието. Те включват спазването на здравни изисквания, спазване на лична хигиена, носене на маски в класната стая, както и в общите помещения, често изнасяне на отпадъци от санитарните помещения.

За ученици, които нямат маски, училището се подсигури такива. Ученици, които не искат да носят маски, няма да бъдат допускани в училището.