Тодор Батков: В момента е валидно вписването, по силата на което президент е Борислав Михайлов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ФИФА и УЕФА излязоха с позиция - Борислав Михайлов е президент на БФС, а на извънреден изпълком вчера бяха изключени като членове на Българския футболен съюз клубовете, които участваха в конгреса или събитието в НДК, което избра Димитър Бербатов за президент на БФС. Очаква се и дисциплинарната комисия към футболната централа да се произнесе по индивидуалните санкции, които ще понесе ЦСКА и другите ни отбори от професионалния футбол, които също взеха участие в това събитие. Около 15 000 лева се очаква да бъде санкцията на ЦСКА. За тази открита война и за това кой ще я спечели и какво ще бъде загубено - коментарът в "Денят започва" е на бившия собственик на ПФК "Левски адвокат Тодор Батков.

Проблемът преди всичко е правен, но той е морален, а и личностен. Правен е, защото президент е този, който е вписан в съответния регистър. В момента е валидно вписването, по силата на което президент е Борислав Михайлов и съответно предложените и избрани от него членове на изпълкома. Изпълкомът е с четиригодишен мандат и може да продължи функционирането си и след изтичането на мандата, докато бъде избран и вписан нов, обясни адв. Батков.

От друга страна имаме извънреден конгрес, който се състоя през октомври миналата година, свикан по искане на 1/3 от клубовете, от съда, след като БФС отказва да го свика. Конгресът е проведен прозрачно и демократично, коментира той. Резултатът от този конгрес е, че с минимално предимство е избран отново Борислав Михайлов. Резултатите от този извънреден конгрес не са вписани, защото има обжалване от Димитър Бербатов и има образувано дело в Софийски градски съд, което е висящо, допълни той.

Междувременно още през септември 2021 г. БФС свиква редовен конгрес на 18 март 2022 г. По думите на адвокат Тодор Батков футболната централа  няма право да отлага или формално да отменя този конгрес. Няма правна възможност това да бъде обявено в регистъра.

Какво още каза в студиото адвокат Тодор Батков - вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад