Украински бежанци продължават да пристигат на гарата в София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На фона на рокадите в Агенцията за бежанци, потокът от хора не спира. Влакове, пълни с украински бежанци продължават да пристигат на Централната гара в столицата. От няколко дни там е създадена организация за тяхното посрещане и за регистрацията им. Имаше сигнали за дълги опашки, за бежанци, които нощуват на гарата, за да могат да бъдат регистрирани.

21 часа и 10 минути. Влак с 40 бежанци пристига с час закъснение.

"На перона ги очакваме, още оттам, със специални табели за гражданите за Украйна", казва Венера Милова, секретар на Столична община.

"Ние ги довеждаме до кризисния център, който се намира съответно в момента на терасата и там се намира пунктът на РЗИ, на който тестват всички дошли украинци. Излезли са общо двама човека положителни. Те се изолират на територията на гарата, идва екип на Спешна помощ", обясни Момчил Старидолски, Български червен кръст.

С останалите работата продължава.

"Сандвичи, кроасани, чай, кафе предлагаме, вода, сокове, пюрета за малките деца. Повечето хора са изморени и съответно разполагаме и с леглова база, където да ги настаним. Както Столична община предлага центрове за настаняване за хората които искат да останат по-продължително в София. Така че те има къде да отдъхнат, да си помислят и на следващия ден евентуално да решат какво искат по-нататък", казва Момчил Старидолски.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад