Тома Биков: Шансът да не бъде сформирано правителство не е никак малък

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ако не преодолеем политическата криза, няма как да започнем да решаваме която и да било друга криза, това каза в "Денят започва в събота" Тома Биков от ПП ГЕРБ.

Политическа криза означава блокаж на институциите. След изборите шансът да не бъде сформирано правителство не е никак малък, прогнозира той.

По думите му една от възможностите да има правителство е "Продължаваме промяната" да имат максимално малък брой депутати. Те спъват развитието на страната поради политическа неграмотност и поради неразбиране на функцията на политиката в обществения живот.  

Един от проблемите на "Продължаваме промяната" е, че това е партия без лидерство. А и това не е сериозна организация.

Биков коментира и предложението на Слави Трифонов да се свика референдум за смяна на управлението на страната. Подчерта, че в ГЕРБ са привърженици на парламентарната република. Изрази лично мнение, че България не е подходяща за президентска република.

"Парламентарната република изисква повече диалогичност, особено с пропорционалната система, но това поставя пред политиците по-сериозни задачи", обясни Тома Биков.

Тома Биков коментира и темата с повишаването на цените на горивата, като обясни, че проблемът се корени в това, че има само една фирма, която купува петрола, дава го на "Лукойл" и после го продава на завишена цена. И го прави, защото е само една, ние казваме защо да не са 2. Има държавни компании, които могат да го направят, това увеличава конкуренцията.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад