Икономически прогнози: очакват ли ни студ и мраз през зимата?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вече няколко месеца гадаем дали наистина ни очаква тежка зима в икономически и финансов план и следователно в битов. И ако тенденцията в Западна Европа и Германия се влошава, както някои доклади предполагат, то неизбежно ли е у нас събитията да последват такъв ход? На тези и други въпроси се опитахме да отговорим с икономистите и финансисти Владимир Сиркаров и Румен Гълъбинов.

Виждаме, че нашите западни партньори все повече алармират, че следващите месеци ще са едно голямо предизвикателство, посочи Владимир Сиркаров. Обясни, че в Европа сме свързани, а България е малка отворена икономика и няма как да не бъдем застрашени. Вече имаме индикации за сериозни проблеми. Завихря се една перфектна буря, обрисува той и допълни, че целта му не е да плаши хората, а да ги предупреди, че предстоят тежки есен и зима.

По думите на Румен Гълъбинов процесите в България няма да закъснеят много, защото германската икономика се оценява, че ще навлезе в рецесия в края на годината. Отчетената в еврозоната инфлация последно беше 8,9%, а ние сме малко над 17% и вървим изпреварващо. Възможно е до края на годината да качим инфлация до 20%, а може и да я преминем, предупреди той.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад