В четвъртък валежите временно ще спрат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преди обяд валежите на повечето места временно ще спрат, а облачността ще се разкъса. Над Западна и Централна България около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. По-значителни ще са в Рило-Родопската област и западната част на Горнотракийската низина. Възможни са и градушки. В източните райони и по Черноморието ще преобладава слънчево време с умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 25°.

В планините облачността ще е значителна, след обяд - купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на много места и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.

В петък над източните райони ще бъде предимно слънчево, със слаб до умерен североизточен вятър. Над Западна и Централна България облачността ще е по-често значителна, около и след обяд купесто-дъждовна. На много места там ще има валежи, придружени от гръмотевици, възможни са и градушки. Максималните температури ще бъдат от 24°-26° в западните райони до 32°-33° в източните.

През почивните дни и в понеделник валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици ще има на много места в цялата страна. Температурите и в Източна България ще се понижат, а в Западна ще са без съществена промяна.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад