Ваксиниране на заетите в туризма в Банско

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ваксинират хотелиери и ресторантьори в Банско от 3 до 11 юни за новия летен туристически сезон. Каква е картината в курорта и има ли интерес от заетите в бранша да се ваксинират и каква част вече са направили това?

От два дни тече записването на желаещите, които работят в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, да се ваксинират в Банско. А инициативата е по повод откриването на летния сезон, което ще стане от 1 юли. До момента само десетина човека са заявили желание да се ваксинират.

Зорка Тумбакиева, която е секретар на Съюза на туристическия бизнес в града, заяви в "Денят започва", че още през април е било предложено да бъде изпратен списък със желаещите до министерството, така че хората, които са имали желание, още тогава са били ваксинирани.

"След като отвориха хотелите, много голяма част от хората започнаха да се ваксинират, защото в здравния център в Банско винаги е имало избор на ваксини и ваксинирането върви без никакъв проблем", коментира тя.

Кмет на община Банско Иван Кадев увери, че в предстоящия летен сезон гостите могат да бъдат спокойни по отношение на здравната сигурност и обстановката в града.

"Тук е създадена стройна организация и хората, които са искали до момента да бъдат ваксинирани, са направили това. Мисля, че броят е голям. Заболеваемостта е потисната. От РЗИ нямам в последните дни сводка колко са заболелите, което означава, че или няма, или са минимален брой", каза кметът.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад