Възможните коалиции и стратегии преди изборите - коментар на Лидия Даскалова и Кристиян Шкварек

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предизборните и управленски коалиции, ролята на президента и за началото на управлението на неговия служебен кабинет - това бяха част от темите, които коментираха юристът Лидия Даскалова – студентка по политология, и политическият анализатор Кристиян Шкварек.

“Идните избори и ситуацията след тях до голяма степен ще покажат ориентацията на България. Това е по-големият въпрос, по-голямата картина - тези избори и развитието след тях ще определят накъде ще обърнем поглед и дали България ще продължи своята проевропейска ориентация и къде ще се позиционира в геополитическото пространство”, отбеляза Лидия Даскалова.

Кристиян Шкварек заяви, че не разбира “мантрата”, че служебният кабинет ще променя геополитическата ориентация на страната.

“В България има една общност, която всеки път, когато изпадне от властта, започва да пее тази песен - ако не сме ние на власт, ще ни сменят геополитическата ориентация, ако не сме ние на власт, ще дойдат руснаците. Какво се опита да направи служебният кабинет до момента? Ревизията на някакви основни решения на предишния кабинет, като те не са свързани с геополитическата ни ориентация”, допълни той.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад