Визитата на държавния секретар Блинкен в Китай

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще бъде на посещение в Китай. Двете супер сили, които навигират световните процеси, ще обсъждат най-важното в международен план.   

"Всички проблеми и противоречия между Китай и САЩ по важните въпроси остават, но през последните два месеца те подновиха редовните си контакти и разговори на най-различни нива и по всички въпроси - от икономиката и фимансите до кибер сигурността и околната среда и диалога между армиите", каза за "Денят започва", каза Тодор Радев, журналист от Китайската медийна група. 

Отбеляза, че всяка от страните има свой дневен ред и цели по отношение на другата и се опитват да търсят допирни точки, от доста време отношенията между тях не са били толкова наситени.

От информацията за посещението на Блинкен се знае, че три ще са основните теми, които ще са приорите - отношенията между Пекин и Москва в контекста на войната в Украйна, ролята на Китай за намаляване на напрежението в Близкия изток и най-вече задържането на Иран и ситуацията около Южнокитайско море и Тайван.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад