Значителна облачност и краткротрайни валежи в сряда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сутринта облачността временно ще се разкъса и намалее, но покрай Дунав видимостта ще бъде намалена. През деня облачността ще бъде предимно значителна, в следобедните часове и до полунощ ще е купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд придружени с гръмотевици. В планинските райони явленията ще са временно интензивни. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 26° и 31°, в София - около 26°.

Преди обяд над Черноморието ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 20°, на 2000 метра - около 13°.

В четвъртък облачността ще бъде по-често значителна, в следобедните часове и до полунощ купесто-дъждовна. На места, повече в Южна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са предимно между 27° и 32°. 


От петък вероятността за валежи намалява, ще има повече слънчеви часове, а температурите бавно ще се повишават.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад