Красимир Каракачанов: Не трябва да се прави компромис с изтребителите

В този брой на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера на КСНС не беше постигнато съгласие по точките, касаещи функциите на структурите за борба с корупция и кой да назначава нейното ръководство. Каракачанов обясни, че има два зоконопроекта в НС и няма как той да се съгласи с нещо, което задължава депутатите да гласуват в една или друга посока. Той каза, че е скептичен към закона и попита какво означава да направим нов орган, нова структура. По негово мнение темата се преекспонира и се прави, за да покажем повече на европейските ни партньори калко сме загрижени за тези процеси.

Красимир Каракачанов: Истината е, че този проблем може да се реши и по сега действащото законодателство на базата на сегашните институции.

Той обясни, че има съгласие по такъв закон. Споровете са за това дали да се създава нов разследващ орган и кой да го назначава.

Отново бяха нападнати горски от хора, които искат да плячкосат гората. Това предизвика струпване на жандармерия в Хисаря и Баня. Има девет задържани.

Красимир Каракачанов: Това е поредното безобразие.Проблемът не е, че има хора с патриотични и националистически убеждения в България, защото не патриотите изпратиха онези цигани да бият горските, а именно тези пишман либерали, които 27 години учат една част от населението, че могат да строят незоконни гета и да живеят там безнаказано, че могат да не плащат ток и вода, ако гласуват правилно за тях, че могат да ходят да секат гората когато пожелаят и да бъдат безнаказани, че могат да не плащат данъци, че могат да лъжат социалната система, че да болни. Всичко това ги научиха тези пишман либерали, които сега говорят против национализма.

В Европа се обсъжда пролемът с финансирането на религиозното образование. Министър Каракачанов обясни, че за утре е насрочил среща в МС между институциите - МОН, Дирекцията по вероизповеданията, Министерство на финансите.

Красимир Каракачанов: Трябва да се опитаме да ограничим възможността чрез религията да се прави политика и то радикална политика в България. Това е сериозен проблем и тук държавата няма право на компрамиси.

Министърът е на мнение, че компромис не трябва да се прави и с купуването на изтребители.

Красимир Каракачанов: От досега подадените три оферти трябва да се даде възможност на всички участници да предложат не само втора ръка самолети, а и нови самолети. Аз лично смятам, че ако България ще купува самолети, трябва да са нови. От тук нататъка запрочваме процедурата, водим разговорите.

Вижте целия разоговор във видеото!

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад