Красимир Каракачанов: Не трябва да се прави компромис с изтребителите

В този брой на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера на КСНС не беше постигнато съгласие по точките, касаещи функциите на структурите за борба с корупция и кой да назначава нейното ръководство. Каракачанов обясни, че има два зоконопроекта в НС и няма как той да се съгласи с нещо, което задължава депутатите да гласуват в една или друга посока. Той каза, че е скептичен към закона и попита какво означава да направим нов орган, нова структура. По негово мнение темата се преекспонира и се прави, за да покажем повече на европейските ни партньори калко сме загрижени за тези процеси.

Красимир Каракачанов: Истината е, че този проблем може да се реши и по сега действащото законодателство на базата на сегашните институции.

Той обясни, че има съгласие по такъв закон. Споровете са за това дали да се създава нов разследващ орган и кой да го назначава.

Отново бяха нападнати горски от хора, които искат да плячкосат гората. Това предизвика струпване на жандармерия в Хисаря и Баня. Има девет задържани.

Красимир Каракачанов: Това е поредното безобразие.Проблемът не е, че има хора с патриотични и националистически убеждения в България, защото не патриотите изпратиха онези цигани да бият горските, а именно тези пишман либерали, които 27 години учат една част от населението, че могат да строят незоконни гета и да живеят там безнаказано, че могат да не плащат ток и вода, ако гласуват правилно за тях, че могат да ходят да секат гората когато пожелаят и да бъдат безнаказани, че могат да не плащат данъци, че могат да лъжат социалната система, че да болни. Всичко това ги научиха тези пишман либерали, които сега говорят против национализма.

В Европа се обсъжда пролемът с финансирането на религиозното образование. Министър Каракачанов обясни, че за утре е насрочил среща в МС между институциите - МОН, Дирекцията по вероизповеданията, Министерство на финансите.

Красимир Каракачанов: Трябва да се опитаме да ограничим възможността чрез религията да се прави политика и то радикална политика в България. Това е сериозен проблем и тук държавата няма право на компрамиси.

Министърът е на мнение, че компромис не трябва да се прави и с купуването на изтребители.

Красимир Каракачанов: От досега подадените три оферти трябва да се даде възможност на всички участници да предложат не само втора ръка самолети, а и нови самолети. Аз лично смятам, че ако България ще купува самолети, трябва да са нови. От тук нататъка запрочваме процедурата, водим разговорите.

Вижте целия разоговор във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад