Камелия Димитрова: Трафикът на хора е навсякъде в интернет

В този брой на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Интернет се използва не само за примамването на жертвите чрез фалшиви обяви за работа в чужбина, чрез таргетиране на конкретни момичета в социалните мрежи. Интернет се използва и като механизъм за контролиране на жертвите. Интернет се използва и за улесняването на транспорта и на паричните потоци, които се генерират от трафика", каза Димитрова.

Трафикът е навсякъде в интернет. В интернет трябва да сме и ние като средство за противодействие и превенция, посочи тя. Димитрова заяви, че през лятото зачестяват сигналите за трудова експлоатация. Най-често в земеделието.

Британският посланик в България Ема Хопкинс обясни, че образованите и интелигентни хора също могат да попаднат в такава ситуация.

"Ние смятаме трафика на деца за едно от най-големите престъпления и се опитваме да инвестираме много в борбата с този трафик. Разработени са софтуери, които да ни помогнат в това отношение. Интернет може да бъде примамка на жертвите, но и защита", каза още Хопкинс.

"Социалните мрежи са инструмент за приятелство и общуване, но и инструмент за контролиране“. Тя добави, че е важно да се използват възможностите на дигиталната техника, за да се ограничи трафикът на хора.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад