Рисковете на виртуалните познанства

В този брой на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Борислав Сестримски винаги е имало измамници, сега обаче те се появяват в електронен вариант. От най-ранно детство децата трябва да бъдат обучавани да разпознават фалшивия свят, с който се сблъскват, когато използват електронните медии.Той смята, че при електронните измами разковничето е примамката. От гледна точка на измамника нещата изглеждат така...

Борислав Сестримски - секюрити архитект в АМАТАС: "Изграждайки твоя метод на предлагане, ти трябва да си абсолютно сигурен, че той ще бъде приемлив за повечето хора, които искат да си купят евтин билет."

Сестримски пояснява, че същите хора, виждат огромни билбордове с реклами на самолетни билети от 7$. Ето защо хората нямат "предпазната мярка", за да могат да преценят дали 200$ много или малко.

Александър Ненов смята, че децата всъщност са по-добре подготвени от възрастните да боравят с електронните медии, защото правят това от най-ранна възраст. Затова от самата начало те са изложени на предложения на педофили, на агресия от техни съученици. Родителите от своя страна вярват, че те са по-опитни, и не могат да се измамят. Неслучайно в случая със Спас жертвите са интелигентни, активни в обществото и точно заради това той ги използва, заради тяхното самочувствие.

Още за бдителността и начините да се предпазим от измамниците в мрежата вижте във видеооткъса.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад