В сезона на черешите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На 1 юни започва изкупуването на череши в района на Кюстендил. И от полицията, и от общината се предприети строги мерки относно охраната на цялата кампания. На пазара вече са и първите ранни череши.

Светослав Василев, зам.-кмет на община Кюстендил: На територията на общ. Кюстендил ще бъдат ситуирани над 65 пункта. Всичко зависи от заявленията, които е бъдат подадени в администрацията. Във връзка с протичането на черешовата кампания е подадена заповед на кмета на общината г-н Петър Паунов, която определя начина, по който ще протече самата тя. От 27 май започна събирането на заявления за пунктовете. Разрешително ще се издава след като се заплати такса за организиране.
Комисар Васил Паргов, нач. Отдел „Охранителна полиция" при ОД МВР- Кюстендил: Ще се проведе специализирана полицейска операция за охрана и прибиране на селскостопанската продукция, но визираме в момента прибирането на черешовия плод. Специализираната полицейска операция ще се проведе от 1 юни и ще продължи до девети месец, но в конкретния случай по прибирането на черешовия плод - до приключването на прибирането на самия плод.
Иво Борисов, черешопроизводител: За изкупната цена още е рано да се каже, тъй като не е започнало изкупуването. Около лев и 20-30 е нормално, макар че това зависи от предлагането. Всички знаем, че сме пазарна икономика, така че когато предлагането е повече от търсенето, няма как да очакваме висока цена. Реколтата тази година мисля, че ще бъде добра. Като тонажи от декар ще бъде по-ниско от миналата година, но надяваме се с по-добро качество.

Вижте повече във видеото!

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад