Пилот на делтапланер загина при авиоинцидент край казанлъшкото село Юлиево

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Румен Иванов излетял вчера сутринта около 4 часа и малко след това двигателят започнал да прекъсва и пилотът предприел маневра за кацане. Най-вероятно колесникът на делтапланера се е ударил в дърво и машината се е разбила на земята.

Нейка Тенева - прокурор: Окръжна прокуратура - Стара Загора е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, затова че при управление на въздухоплавателно средство - мотоделтапланер са нарушени правилата за движение и е причинена смърт на едно лице.

От прокуратурата казаха, че са изискали документи за техническото състояние на делтапланера от фирмата собственик на машината.

Засега се изключва версията за пилотска грешка, тъй като Иванов е имал близо 40 години професионален опит.

Нейка Тенева - прокурор: Назначени са техническа експертиза и съответно съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за настъпилата смърт, а техническата експертиза за установяване причините за падането на делтапланера.

Загиналият Румен Иванов е един от най-опитните пилоти в страната и проектант на леки летателни средства, обучил е десетки пилоти. Той е един от основателите на делтапланеризма в България и собственик на най - голямата фабрика за производство на делтапланери у нас.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад