Какво се крие зад изборните резултати? Коментар на политолозите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
"Освен това националната кампания се опитаха да я превърнат в тежко атакуваща, черна, революционна. Може бе "революционна" е най-точната дума за поведението им и убеждението им, че едва ли не утре свалят правителството и сме в кампания за предсрочни парламентарни избори. Това беше неразчитане на обществените нагласи и настроения на хората", продължи анализа си проф. Христова.

Според нея причини за това са основно три: експертизата им "не е била коректна"; "желанието да се справят чрез много голяма победа с вътрешните си проблеми и конфликти и с лидерския проблем на Корнелия Нинова"; "да се удовлетвори революционния стремеж на по-младите хора около нея (б.р. - Корнелия Нинова) с голямата мотивация да направят нещо, което обаче беше стъпила на невярна преценка и на грешен подход".

"За мен фокусът на това какво се случи с БСП е вътре в самата БСП и във войната, която ръководството води не за партията си, а срещу партията си", заяви доц. Буруджиева.

Тя заяви, че няма начин да не загубиш и да не повториш грешките на опонента си, щом "предлагаш само наказание под формата на справедливост, но само за враговете и не за всичко онова, което си ти".

"Тази кампания много прилича на президентската кампания на г-жа Цачева само че в доста по-бурен и доста по-грозен вариант", обобщи тя.


Какво още коментираха гостите в студиото вижте във видеото.

Акценти
Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад