Максимална глоба за изпълнителя на ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От общо 40 декара ремонтирана площ, върху 15 от тях са констатирани дефекти.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Изчислените до момента неустойки за качество е в размер на 109 000 лева, които са всъщност максималният размер неустойки по договор.

Отделно от санкцията за качеството, на фирмата-изпълнител са наложени и глоби за повредени дървета и за недобро почистване. Общият размер на санкциите възлиза на 290 000 лв. Гаранцията на улицата е 8 години, през които изпълнителят ще трябва да отстранява дефекти за негова сметка.

Част от дефектите ще бъдат отстранени още сега - например тактилната линия за незрящи на площад "Гарибалди", която свършва в стена.

Други обаче засега остават в този вид. Например, непрецизно фугираните плочки няма да бъдат пренаредени, защото това не се счита опасно за гражданите, а ще наложи затварянето на улицата отново за продължителен етап от време.

Такава ще бъде съдбата и на кривите диагонали от гранитни павета, които пресичат улицата.

Даниел Евлогиев, директор на "Транспортна инфраструктура": Хората могат да използват това нещо, но то е просто изкривено под някаква форма и това си е нарушение на качеството и си остава така.

Ремонтът на "Граф Игнатиев" беше съпътстван от дискусии дали е бил необходим, получи критики, шеги, дори му бе посветена песен. Според столичния кмет обновяването на улицата е било наложително.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Само преди година тук не можехме да видим площада от кашоните за банани, от шумния трамвай, който се движеше, арматурите, които стърчаха от линиите.

Емблематичната и вече реставрирана пейка на баща и син Славейкови беше върната на мястото си. Очаква се да бъде възстановена и друга емблема на площад "Славейков" - книжният пазар, но с нови, естетични павилиони.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад