Хасковлии искат Григор Димитров за почетен гражданин

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След историческата победа на Григор Димитров, в Хасково обмислят да събират подписи за обявяването му за почетен гражданин на града. Идеята е на феновете на тенисиста. Те се надяват местната власт да се вслуша в исканията им. Още подробности за настроенията в родния град на Гришо в репортажа на Ваня Петкова в "Денят започва".

След като Григор Димитров стана първият български тенисист, който се класира за четвъртфинала на Australian Open, негови фенове настояват той да бъде обявен за почетен гражданин на Хасково. Сред инициаторите на подписката е д-р Стефан Динков. Според него Гришо е един от малкото, които ни дават поводи за гордост.

"Всички трябва да поемат тази инициатива и медиите и т.н. Той е достатъчно заслужил и известен...", каза д-р Стефан Динков.

Подобна инициатива имаше и преди години, но тогава тя не срещна подкрепата на общината. Пред нашата камера хасковлии заявиха, че подкрепят идеята и местната власт този път трябва да отличи младия спортист.

"Това трябваше да стане много отдавна, имаше такива тенденции, когато спечели Уимбълдън, но не знам по какви обстоятелства казаха, че е много млад. Сега също е млад - на 22 години, но време е сега да стане", посочи Йосиф Давид.

"Непременно трябва да стане и мисля, че е нормално да бъде почетен гражданин на града, особено сега, ако победи на финала и го очакваме с нетърпение", сподели Иван Петров.

"Много се гордея, че е от Хасково и се радвам за неговите успехи", допълни Моника Георгиева.

А иначе в Хасково всички чакат с нетърпение утрешния ден, когато Григор излиза срещу номер 1 в света Рафаел Надал.

Всички части на предаването можете да видите ТУК.