Ванеса Мей с олимпийски дебют в Сочи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На Олимпийските игри винаги има поне един атлет, който се отличава от останалите. Някои със своето нестандартно поведение, други с авангардна визия, трети просто впечатляват с факта, че участват на игрите.

Олимпиадата в Сочи, която започва на 7 февруари няма да е изключение от тази тенденция. Тайланд ще има свой популярен и в същия момент абсолютен новобранец - световноизвестната Ванеса Мей.

В репортажа си в "Денят започва" Валери Генов събра любопитни детайли за олимпийския дебют на известната цигуларка.

Ванеса Мей ще представя Тайланд на игрите в Сочи в ски алпийските дисциплини. С решението си Мей предварително качи зрителския интерес към Зимната Олимпиада.

35 годишната тайландка признава, че от 14 годишна интересът й към ските никога не секва. "Хората се изненадват когато ме видят да карам ски. Но моята мечта бе да участвам в на голям форум в това си амплоа.". заяви Ванеса Мей.

В Сочи Ванеса ще бъде открита с фамилното име Ванакорн, което е презимето на тайландския й баща. Тя се възполва от правило за класиране на игрите, което гласи, че държави, които нямат представител в първите 500 могат да изпратят един мъж и една жена на Олимпида в слалома и гигантския слалом. Скиорите трябва да са участвали в 5 международни състезания и да не са минали кота 150 точки.

Цигуларката спря с музиката в рамките на година и започна подготовката си в швейцарския курорт Зермат. Какви ще бъдат плодовете от този труд ще разберем след по-малко от месец в ефира на БНТ.

Всички теми в предаването може да видите ТУК