Богдана Костюк с последни новини от Украйна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Напрежението в украинската столица не спада вече втори ден. От днес са в сила законодателните промени, гласувани на 16 януари - "черния четвъртък", които ограничават възможностите на гражданите за протест и защита на своите права. В медиите отново се появява цензура, властта взима под контрол целия живот в държавата и се опитва да ограничи проявите на гражданското общество. Това каза в пряко включване от Киев в "Денят започва" Богдана Костюк.

Нито журналистите, нито протестиращите вярват, че президентът Янукович ще разговаря с недоволните. Участници във вчерашните преговори твърдят, че никакви проблеми не са били коментирани, а журналистите не могат да разберат има ли някакъв резултат или не. Така че никой не може да прогнозира какво ще се случи днес, коментира ситуацията в украинската столица Костюк.

В момента в Киев е по-спокойно, защото е доста студено - минус 12 градуса. Хората и от двете страни вече са много изморени. Но от други градове пристигат хора, за да бранят "Майдан", съобщава журналистката и добави, че без съмнение ще има още бити и арестувани.

Всички теми в предаването може да видите ТУК.