Без вода в 21 век

В предаването вижте:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Близо месец в Севлиево вода има само вечер, в повечето села през ден, а в Идилево - три пъти в месеца. Това се повтаря при всяко засушаване вече трето десетилетие, а режимът понякога продължава, докато не падне обилен сняг.

Полина Маринова има къща за гости в селото. Разказва, че постоянният режим на водата я принудил на направи хидрофлорна система, но дори това не помага.

За хората, които нямат кладенци и хидрофлорни системи, в центъра на селото е поставена водоноска, която всеки ден се зарежда с вода. За възрастните и трудноподвижни хора обаче това не решава проблема.

За „Денят започва“ от ВиК Севлиево заявиха, че са получили уверение от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, че в най-кратък срок ще бъдат отпуснати средства за ремонт на довеждащия водопровод, което почти напълно ще реши проблема с безводието в община Севлиево.

Хората обаче са категорични, че протестите няма да спрат, докато не започнат реални действия за решаването на проблема с безводието в общината.