Български музиканти с каузата "Заедно за Митьо"

Темите в този брой на предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това е варненският плаж Кабакум.Тук години наред едно малко заведение на плажната алея е място, където едни от най-известните български музиканти прекарват лятото си, свирят и пеят, записват песни в малкото звукозаписно студио на Димитър Димитров.

Димитър Димитров: ”Всяко лято, идваха си при мен.Тук си бяхме, който пристига във Варна и идваше да се видим, да приказваме, прясна рибка да хапнем."

Всичко това приключва с трагичен инцидент на 24-ти януари тази година, рано сутринта.

Димитър Димитров: “Събуди ме майка ми. По чудо е изкарала племенника ми отвътре. Излязох отвътре и видях всичко гори. Вторият етаж просто беше обхванат от пламъци, покрива. Сестра ми така и не успя да се спаси.”

Веднага след инцидента приятелите на варненския музикант решават да застанат зад него и да му помогнат. Идеята да се съберат средства за възстановяване на мястото е на Иван Лечев и Митко Кърнев.

Димитър Димитров: “Може би на следащия ден още Митко Кърнев ми се обади да изкаже съболезнованията си и каза, че са решили с Иван Лечев да направят благотворителен концерт за мен.”

Иван Лечев: “Това е едно прекрасно, благословено място, защото си на десет метра от морето. И просто така е жалко, че това се случи, защото тука сме си прекарвали прекрасно. Затова сме се събрали, да му помогнем, да си стъпи на краката и да си върне живота.”

Първото нещо, за което Димитър Димитров мечтае, е да възстанови малката репетиционна, в която години наред подготвя музиката си.

В студиото на "Денят започва" във Варна са Митко Кърнев от D2 и Косьо Марков.

Митко Кърнев сподели, че в организацията на това събитие не е имал случай някой да откаже участие. Нещо повече, имало е и втора вълна - на такива артисти, които сами са пожелали да се присъединят.

Косьо Марков също изрази задоволство, че може да участва, защото много пъти е гостувал в заведението на Митьо. Заедно са свирили в неговото студио. "Всички сме обединени от желанието да му помогнем и да стъпи отново на крака", каза рок музикантът.