Комисар Бойко Рановски: Имаме близо 18 000 нарушения за една седмица

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Като причини за пътната обстановка комисар Рановски посочи както дъжда, така и засиления трафик, нормален за летните месеци.

В допълнение на закона от януари тази година ясно е разписано само в кои случаи може да се ползва аварийната лента и в кои случаи може да се спира в нея. За съжаление все още има водачи, които не спазват законодателството и не се съобразяват с правилата. Основни причини за възникване на праизшествията са нарушенията на водачите и несъобразявене със съответните разпоредби. Месеците юни, юли и август са най-тежки по отношение на пъ тнотранспортна обстановка, с най-голям брой произшествия, с най-голям брой загинали и ранени. През тези три месеца в последните три години загиват над 200 човека.

Всички сме виждали по магистралите т. нар. "избутване от пътя", мигане с дълги-къси светлини, свирене с клаксон. Всичко това се случва често с много висока скорост и почти никаква дистанция. Кои са най-големите опасности когато се шофира толкова агресивно провери репортерът Ирина Шуликова.

Бойко Рановски: Мисля, че трябват промени в закона и подзаконова нормативна база кодето се регламентира използване на автоматизирани технически средства.

За шест месеца има 180 000 електронни фиша за превишена скорост. Има по-голям брой установени нарушения. От началото на годината има 4 291 автомобила с прекратена регистрация от тях 1 787 са поради управление от неправоспособни водачи, 2 054 са за употреба на алкохол и 450 са след употреба на наркотични вещества.