Жители на четири села подготвят протест, заради лош път

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Недоволните хора са от селата Обединение, Климентово, Иванча и Долна Липница. Разбитият път е част от третокласна републиканска пътна мрежа, която свързва Полски Тръмбеш и Павликени.

Емил Илиев, кмет на с. Долна Липница: На нас ни се налага често да ходим до Велико Търново, най-преките ни пътища са Обединение и Стефан Стамболово, който е непроходим. Може да се снима филм за Втората Световна война.

Местните жители са категорични, че до тях линейка, пожарна или полиция не може да стигне. За разлика от тях обаче са принудени да се справят всекидневно с огромните кратери по пътя, за да стигнат до работа или болница.

Снежана Йорданова, организатор на протестна подписка: Ходя в град Бяла на хемодиализа и пътувам през ден. Колата ми се чупи всеки месец и е на ремонт. Искаме да няма само магистрали в България, искаме и обикновени третокласни пътища да бъдат оправени.
Радко Рашков, жител на с. Обединение: Дупки до дупки, винетки искат. За какво ги плащаме въобще тези данъци? Този път струва ли си винетка да му се взема за него?
Лъчезар Вълев, жител на с. Обединение: Има дупки, където са направо фатални. Очакваме да се направи пътя по този начин, защото по нормалния начин не може.
Пламен Иванов, жител на с. Обединение: Бях по Испания надолу. Хората на всеки пет години правят ремонт на пътя и казват „Аз, ако не си усвоя евросредствата и не го направя този път, няма кой да ми ги даде".

По думите на хората, пътната отсечка не е ремонтирана повече от 20 години. Въпросът за нейното състояние обаче вече е бил поставян няколко пъти пред Агенция „Пътна инфраструктура“.

Снежана Йорданова, организатор на протестна подписка: Лъжат ни вече пет години, първо имаше пари после казаха били ги пренасочили за Люлинската магистрала, после за Кресненското дефиле и ние винаги оставаме последни.

В протестната подписка, до момента, са се включили близо 1000 души. Днес се очаква кметовете на четирите населени места да се срещнат с кмета на община Полски Тръмбеш, за да обсъдят предстоящия протест. Най-вероятно той ще се проведе през август.