Какво е да отглеждаш три деца? Историята на една многодетна майка

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тя се казва Здравка и е на 38 години. Гордее се, че е майка на три деца. И е успяла да ги отгледа и възпита, въпреки всички трудности и лишения.

„Това, което предложи Валери Симеонов (бел. ред. - издръжката на третото дете в едно семейство да бъде поета изцяло от държавата), е изключително разумно и осъществимо. Да се мотивират децата да ходят на училище, което е приоритет на кабинета Борисов”, коментира Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика.

"Ние поставихме като наша основна цел на кръгла маса в Софийския университет развитието и разглеждането на регионални демографски политики. Защото установихме, че регионалното различие е изключително тежко. Ние искаме да направим разрез на самите региони, за да видим къде се крие проблемът. Да намерим начините, по които бихме могли да помогнем на тези хора да бъдат мотивирани да търсят работа и да създават семейства", обясни Петрова.

"Ние трябва да направим така, че когато имаме семейство с две и повече деца, да гарантираме работа поне на единия от родителите", добави зам.-министърът на труда и социалната политика.

Нестандартна идея за лесен, бърз и дори забавен начин за среща между незаети младежи и мениджъри от бизнеса предлага новата гражданска инициатива „Аз събуждам България“.