Доброволци почистват и озеленяват Кюстендил

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изправяйки се срещу замърсяването, красивото метално червено сърце бързо привлече съмишленици, които успяха само за няколко дни да го напълнят с пластмасови капачки.

След като като пластмасовите капачки бяха предадени на фирма за рециклиране, със събраните и с допълнителни лични средства доброволци купиха дървета, храсти и цветя. И първото им засаждане вече е факт.

Елеонора Василева - доброволец: - Всичко е обсъдено с общината, защото не може да безразборно да засаждаме навсякъде дървета и храсти, където на нас ни дойде идея, но така нещата много бързо се получиха.

В инициативата с личен труд се включи и кмета на общината Петър Паунов.

Петър Паунов - кмет на община Кюстендил: - Културата на живот се променя всеки ден и го показва тази инициатива. Такива толкова мащабни, толкова ентусиазирани не сме имали, имало е единични намерения. Тук още преди два месеца, когато дойдоха инициаторите, предоставихме професионален екип и грижа да обсъдят всяко местенце.

Инициативата ще продължи до края на пролетния сезон. Дотогава доброволците ще облагородят всички градинки и улични площи предимно с липа, гинко билоба, люляци и различни храсти.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад