Общочовешките проблеми в "Спускане от връх Морган"

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Спускане от връх Морган" или търсене в дълбините на съзнанието и спомените, където често се крият отговорите на въпросите, които си поставяме в бъдещето.

Николай Ламбрев, режисьор: "Възможно ли е човек да бъде щастлив, когато наруши статуквото на живота, което системата определя като закон на съществуването, защото света се движи винаги с маската на лицемерието."
Параскева Джукелова, актриса - в ролята на Тео Фелт: "Говорим на зрителите чрез умните думи, които един автор е написал."

Именно прочутият американски автор Артър Милър, чиято драматургия провокира атьорите и насочва зрителя към търсенето на ценностите в живота и сблъсъка между лицемерие, любов, свобода и щастие.

Николай Ламбрев: "Един мъж катастрофира и на свиждането се появяват две съпруги с две деца и се оказва, че нито едната знае за единия брак, нито другата. Появата на текста беше провокация за мен."

Провокация, която е отправена и към зрителите - да не се самозабравяме, а да развиваме личността си, да станем от мекото кресло на задоволството си и да се поглеждаме в огледалото, за да се замисляме за ценностите на времето.

Параскева Джукелова: "Всеки може да припознае себе си в определен момент от живота си."
Николай Ламбрев:"Да предизвикаме всеки, когато е сам пред себе си, пред нощите, преди заспиване."
Ева Тепавичарова: "Най-хубавото в спектакъла е, че не съди и не се опитва да дава оценки."
Валентин Ганев, актьор - в ролята на Лаймън Фелт: "Едно представление е мозайка от много елементи, съвкупности и хора. Добрата драматургия не се занимава с нищо, което не се случва в реалния живот."

Реалният живот и сцената. Пред тях винаги е поставен въпросът за любовта- като тази, която може да бъде споделена или разделена между две женски сърца от едно мъжко влечение.

Параскева Джукелова: "Когато обичаш как трябва да се държиш с хората, които обичаш, дали да ги лъжеш или да си откровен до болка."
Илияна Коджабашева, актриса - в ролята на Леа Фелт: "В любовта няма разум и тя може да провокира смелост, от която да дойде още повече любов."
Ева Тепавичарова: "Когато става въпрос за любов, защото ние разказваме любовна история, винаги има две страни на монетата."

Двойнственият начин на живот и тайнствеността. Какво и колко дълго можем да крием от най-близките си и как в един момент можем да се озовем в безиздходица. За всичко това и изхода от тежките ситуации можете да се замислете, като се спуснете от връх Морган на 29 април или на 10 и 25 май.Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад